2010. április 7., szerda

Jó volt, csak rövid volt...

Gondolom, a fentieket nem kell magyarázni.  Erről ennyit.

Ma hanyagolnak a gyerekek. A napi törzsvendégeken kívül - Timi, Kadosa, Liszteske és Csonkica - alig volt látogatóm. Eddig még...             Hátra van  a napból néhány óra, változhat a helyzet. 
A kollégák viszont jöttek rendesen, értelmező szótárakat, kézműves könyveket vittek és hoztak, megtárgyaltuk az ünnep eseményeit, és az unokákkal kapcsolatos élményeket.


Készülünk a Költészet Napjára. Jövő hétfőn versmondó "maratont" rendezünk, egész nap szól majd a vers a könyvtárban, minden osztály itt lesz majd reggeltől délutánig.
.......................................
..........................................
Nna! Csak panaszkodni kellett és megindult a kölcsönzők áramlása. Az udvaron voltak ebéd után, és mielőtt elkezdődtek volna a délutáni foglalkozások leengedték a nebulókat a tanítónénik a könyvtárba. Sok  locsolástól illatos kislány tanúsította, hogy az osztályban hagyománytisztelőek a fiúk.
A mai sláger a Fabula Stúdió Olvasólétra sorozata és a kertészkedésről , virágokról szóló könyvek.
Itt a tavasz, sokan töltötték a szünidőt kertes környezetben, látták kibújni a növényeket, virágokat és ez az élmény tovább élhet a könyvekben. Érdekes, hogy némely kötetek évekig nem kerülnek olvasó kézbe, és lám, egyszer eljön az ő idejük is:

Márti Könyvek - Holló és Társa     Kis kertészek nagy könyve - Holló


Ügyeskedj sorozat - Holnap kiadó

A végeredmény - mármint a látogatóké - negyven körüli lett ma is, korai volt a siránkozás :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése