2013. október 15., kedd

Szakkörök


Szeptember elején két szakkörrel bővült a könyvtári szolgáltatások köre. Hétfőnként könyvtárismereti, péntekenként kézműves szakkört tartok heti rendszerességgel.
Most arról szeretnék egy rövid áttekintést adni, hogy mi történt eddig, az eltelt több, mint egy hónap alatt.
  1.            A könyvtárismereti szakkör első foglalkozásán a szokásos szervezési feladatokon túl ismerkedési játékokat játszottunk, hogy összekovácsolódjon a közösség. Kiosztottuk a következő alkalom feladatait - mindenki vállalhatott könyvismertetést a könyvtár un. "könyves" könyvei közül - és megnéztük a youtube-ról, ki, hogyan ismertet könyvet. 
  2.               A következő alkalommal lezajlottak a könyvismertetések, melyek közt volt ismeretközlő és szépirodalom egyaránt, majd lazításként megnéztük filmen, hogyan kölcsönöz Al Bundy és milyen a helyben használat Mr Bean módra. 
  3.             A harmadik szakkörön az időszaki kiadványokat vettük górcső alá, mivel éppen akkor érkeztek meg a Szivárvány c. folyóirat mintapéldányai.    
  4.             A hónap zárásaként - hogy belekezdjünk az írástörténetbe is - az Altamira barlang felfedezésének történetét néztük meg filmen, és a benne szereplő földrajzi helyeket, idegen szavakat a kézikönyvtár segédkönyveinek felhasználásával kikerestük.
  5. És jött az október, és a témahét, így természetesen Gárdonyi Géza életét és munkásságát dolgoztuk fel, készültünk a kiállításra.
Kézműves szakkör:
  1.  Első alkalma a könyvtárismeretihez hasonló módon zajlott.
  2. - 3.  És jött a papír, mint alapanyag, szakirodalomként a Cser kiadó Színes ötletek sorozatának 27. kötetét  használtuk:
    Két szakköri fogalakozáshoz  is innen vettünk (színes) ötletet.
    Ime az eredmény:





    4. alkalommal gyöngyöt fűztünk. karkötőt, láncot, medált:





    5. A múlt pénteken   halloweenre gyártottunk fülbevalókat.

    6. Ezen a héten a Kreatív Hobby szaküzlet nyílt napjára megyünk, termékbemutatón és szakkörökön veszünk részt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése