2010. március 26., péntek

Egy hét tömören

Sűrű programok - kevés idő a naplózásra.

 
Hét elején órák.
A nyolcadikosoknak a katalógus volt soron, mégpedig a szak- és a tárgyi katalógus.
Sokan mondják, hogy ezt már nem érdemes tanítani, hiszen ma az elektronikus keresések korát éljük. Ez igaz, de a virtuális "cédula" alapja az a katalóguscédula, amit a fiókban tartottak régen a könyvtárak. Az adatcsoportokat, besorolási tételeket, rendszavakat ismerni kell. Arról nem is beszélve, hogy a nagy könyvtárak állománya még ma sincs teljesen konvertálva, az olvasónak a cédulakatalógusban is keresnie kell, ha régen kiadott dokumentumot szeretne megnézni. Így hát mégis rászánjuk az időt. A következő alkalmat úgyis a FSZEK - Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár- online katalógusának megismerésére és használatára fordítjuk.

 
Hét közepén kézműves progam.
A tavaszt váró barkácsolások sorában az utólsót szerdán tartottuk meg. Nárciszokat készítettünk.

 
Ilyeneket...


És most, ahogy megigértem, a többirők a képek:


Hűtőmágnesek, ajtódíszek és tyúkok tojástartóból

A hét végén kistudós konferencia.
Hosszú kutatómunka végére tettek pontot a felkészült gyerekek tegnap. Az év témája a népszokások köre volt, erről készítettek dolgozatokat, tárgyi produktumokat, bemutatókat. A felső tagozatosok nálam, a könyvtárban tartották meg  a referátumukat. Többen innen indultak ki a témakutatással, és ide tértek vissza.

Amiről beszámoltak:
  • Virágvasárnapi népszokások
  • Húsvéti ünnepkör szokásai
  • Advent
  • Luca nap
  • Busójárás
  • Májusfa állítás 
Értékeltük az előadásmódot, az írásbeli dolgozatot, a tárgyi és más produktumokat egyaránt. Minden részvevő kitűnt a többi közül valamiben, és ez képezte az értékelés alapját. Élmény volt velük lenni és látni, mire képesek.
És most néhány fotó...


Ez volt a hét krónikája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése